Høj kvalitets genbrugsstrækfilm
For at imødekomme de fremtidige behov i et cirkulært samfund har vi hos ALBE Emballage A/S etableret et samarbejde med nogle af de førende producenter på markedet inden for produkter baseret på genbrugsmateriale. Hos vores producenter er brugt plast ikke affald, men en ressource, der kan bruges igen og igen
igen.

Stor fokus på alternativer til den traditionelle strækfilm
Som et skridt i ALBE Emballages udvikling af produkter lanceres nu denne nye strækfilm med over 50% PCR (se definition under produkterne). Den nye genbrugsstrækfilm, som består af minimum 50% genanvendt plast er bare ét af vores grønne og spændende alternativer til de regulære strækfilmstyper.

Inden for kategorien af strækfilm lancerer vi flere forskellige typer af strækfilm: 
- èn tyndere folie
- én hvis folie er baseret på vedvarende råmateriale
- én fremstillet af genbrugsplast

Vores maskine strækfilm fremstillet af genbrugsplast består af mere end 60% genbrugsmateriale, hvoraf mindst 51% er PCR - Post Consumer Recycled.

Miljøvenlig strækfilm

Vi arbejder på en mere bærdygtig fremtid for os selv og de kommende generationer
Hos ALBE Emballage A/S arbejder vi altid med at optimere og udvikle de emballager vi har i vores sortimentet. Vi har et mangeårigt samarbejde med nogle af Nordens bedste og mest banebrydende producenter inden for blandt andet plast produktion, hvilket giver os mulighed for at tilbyde vores kunder noget specielt, både hvad angår service, men også inden for produktudvikling. Man kan sige at vi er besat af vores emballage. Det er fordi vi mener, at emballage ikke kun skal være gode produkter i høj kvalitet, den skal også være produceret af gode råvarer.

Hvad er PCR hvad betyder det at et produkt som plastisk er produceret af dette?
PCR (Post Consumer Recycled), som man kunne oversætte til dansk: Genbrug efter forbruger er er genforarbejdet plast fra husholdningsaffald. I Europa genbruges omkring en tredjedel i øjeblikket til nye produkter. Det betyder, at plast er en værdifuld ressource mere end blot en gang. Imidlertid kræves der omhyggelige behandlingsprocedurer og kvalitetskontrol for at opnå højkvalitets PCR-produkter.

Definitioner

Genbrugt indhold = PIR + PCR

PCR (Post Consumer Recyclates)
• Materiale, der er brugt til dets formål og omformuleret til brug af ny film

PIR (Post Industrial Recyclates)
• Har ikke været brugt til dets formål (førforbruger / postindustriel)
• "ikke blevet genbrugt i samme proces" - kræver yderligere behandling

Miljøvenlig maskinstrækfilm